Haftalık Yazılar - Hoppala! Bu Nasıl İş Bilader? Doğrusu Birader Olacaktı!

“Haklı olmamız, mutlu olmamız için yeterli değildir.”
Allah uzun ömür versin, yaşı epeyce ilerlemiş olan bir hocamız derste konuya başlar ve bir müddet anlattıktan, konunun dışına çıktığını fark ettikten sonra: “Yahu gençler, biz buraya nereden geldik?” diye sorardı.

Hani yazmayı bırakmıştık biz! 6 ay veya 6 yıl falan yazmayacaktık? Hoppala! Bu Nasıl İş Bilader? Doğrusu Birader Olacaktı! Daha 1 yıl olmuş yazıyı bırakalı. Bu acele de ne böyle? Hocamızdan mülhem: “Yahu dostlar, biz buraya yeniden neden geldik?”


Kalbimizde olanlarla, aklımızdan geçenleri kendimizin de bilmediği bir dünyada yaşıyoruz. Böylesi bir dünya da yaşarken birinin söylediğini, yazdığını diğerinin bilmek isteği niçin oluşsun; neden böyle bir arzu duysun insanlar? Böyle bir arzu duyması isteği insanların çok düşük bir ihtimal ise; “Biz buraya yeniden neden geldik?”

“Benim size mübarek bir söz gibi arz edeceğim bir husus yok. Her şey söylenmiştir. Kur’an’ı Mecid’de söylenmiştir, Kelam-ı Kadim’de söylenmiştir.” diyen Fethi Gemuhluoğlu’na da katılıyor ve söylediklerine inanıyorsak bir daha soruyorum: “Yahu dostlar, biz buraya yeniden neden geldik? Niçin geldik?”

Yedi Güzel Adam’ın en Zarif’i ‘Bir şair olmak istedim İslâm Coğrafyasında.” diyor. Buraya bu sözden mülhem efkârımızı anlatmağa geldik.

Şu yaşadığımız buhrana bak. Gelecek için atılmış kuvvetli tohumlar var mı topraklarımız da? Yine birçok konu da,ülkeler arenasında haklıyız. Fakat yine de mutlu olamıyoruz. Evimize asr-ı saadet dönemi misali muhaciri alıyoruz, “Biz ki aynı kitaba inanmış bir milletiz; bizden âlâ kardeş olur mu?(Cemil Meriç)” diyoruz, yine mutlu olamıyoruz. Sürekli tüketiyoruz yine mutlu olamıyoruz. Bu Nasıl İş Bilader? Doğrusu Birader Olacaktı! Haklı olmamız, mutlu olmamız için yeterli olmuyor. Haksız olmak zaten, mutlu dahi olsak, istediğimiz bir şey değil. Nasıl olacak?

Haklı olmak için çaba sarf edeceğiz. “Bir taş da sen at dostum, şeytanın arkasından. Durmadan taşlanan şeytanın arkasından… (Sezai Karakoç)”

Haftalık Yazılar ser levhalı yazıları 1 yıl aradan sonra yazmaya yeniden başlıyoruz… Yeni yazılar yine Cuma akşamları yayınlanacak...

Yorumlar