"Somuncu Baba Aşkın Sırrı" Filminin Çekimleri Başlıyor

Somuncu Baba Hz.nin Kabri – DARENDE/ Malatya
Somuncu Baba Hz.nin Kabri – DARENDE / Malatya
Anadolu’yu manevi fetih için gelen Horasan erenlerinden Şemseddin Musa Kayseri’nin oğludur. Soyu Peygamber Efendimiz (s.a.s)’e ulaşır, 24. kuşaktan torunudur, Seyyiddir.Bilge kişiliği olan Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri, ilim alanındaki çalışmalarını Şam, Tebriz ve Erdebil’de sürdürmüştür.

Alaaddin Erdebili’den ve Bayezid-i Bistami’nin ruhaniyetinden manevi terbiye almıştır.Dini ve dünyevi ilimlerle ilgili icazet alarak, irşad vazifesi için Anadolu’ya dönmüş Bursa’ya yerleşmiştir. Somuncu Baba Hazretleri şöhretten korktuğu için talebeleriyle birlikte Bursa’dan ayrılarak Aksaray’a gelmiştir. Aksaray’da Hacı Bayramı Veli Hazretlerini dünyaya ve ahirete ait ilimlerde eğiterek yetiştirmiş, İrşad vazifesi için Ankara’ya görevlendirmiştir.Yusuf Hakiki Aksaray’da kalarak burada vefat etmiştir. Diğer oğlu Halil Taybi ise, hacdan döndükten sonra babası ile birlikte Darende’ye gelerek yerleşmiş ve burada vefat etmiştir. Kabri şerifleri Şeyh Hamid-i Veli Hazretlerinin yanındadır.

Başarılı oyuncu Furkan Palalı, Somuncu Baba olarak kamera karşısına geçiyor.

Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği en önemli erenlerden biri olan ve fikirleriyle Selçuklular’dan Osmanlı’ya adeta bir köprü oluşturmuş Somuncu Baba’nın hayatının beyazperdeye aktarılacağı yönetmenliğini Kürşat Kızbaz’ın üstlendiği “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” isimli filmde rol alacak olan Furkan Palalı, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Beni gerçekten çok heyecanlandıran bir rol.Çok çarpıcı, etkileyici bir hikaye. Bu tip karakterlerin bir oyuncu için şans olduğunu düşünüyorum. Filmde genç bir dervişin ilahi aşkı arayışı ve bu uğurdaki zorlu mücadelesi sevda, ayrılık, sabır ve tevazu gibi temalar üzerinden işleniyor. Film aynı zamanda Somuncu Baba’nın aşkı arama yolunda Hicaz’dan Şam’a ve Bursa’dan Aksaray’a uzanan hikayesiyle bir yol filmi olma özelliği taşıyor.”

Yorumlar