KPSS'YE DAİR: İLK VE SON KEZ

Çalışıpta bir şeyleri başarabileceğime olan inancımın sarsılmasına neden olan, gelecekteki hayatımda ortaya koyacağım girişimlerde beni nihayete ermek kuvvet ve kudretinden, gayretinden yetim bırakan sınava: KPSS ye...

Benden daha yüksek puan alarak mesleğe başlayacak olan meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Bu melanet sınavı alnınızın akı ile geçtiniz. Ilahi kudret emeklerinizi boşa çıkarmadı. O kudret bundan sonrada yar ve yardımcınız olsun.


Kpss sonuçlarının açıklanmasının akabinde beni endişelendiren, bundan sonra ben ne yaparım, ne işe yararım, yaşamımı nasıl idame ettiririm diye rızkı ilahi kudretin verdiğini unutturan bu melanet sınavın sonucundan yine ilahi kudrete sığınırım.

17 yıllık bir hikayenin ülkemiz sinemalarında hiçte rastlanılmadığı bir şekilde son bulması, hüsranla sonuçlanmasından sınava giren tüm adayların en ufak bir mesuliyeti yoktur.

Ailelere, bu sınav ile makus dünya hayatını bir nebze olsun iyileştirmek isteyenlere; emin olun çocuklarınız, kardeşleriniz, sınava giren o can ciğer yakınlarınız sınav anıda dahil olmak üzere kendilerinden çok sizi düşündüler. Ve tam da sizin istediğiniz gibi insanlar oldular: kendinden evvel başkalarını düşünen başkalarının, sevdiklerinin rahatı için rahatsız olan bir güruh oldular.

Akademiye olan inançlarımızıda kırarak belki günün birinde, yakın gelecekte "Akademiye Veda" serlevhalı bir son mektubu yazma isteğini içimizde diriltende yine bu melanet sınav oldu.

Ülkemiz adına, bu ülke adına muteber bir geleceğe, en azından eğitim menşeili bir geleceğe olan inancımızda ciddi bir deprem etkisi yarattı söz konusu sınav.

Hepimiz, bu ülkenin tüm fertleri ve meriç nehrinin doğusundaki zihinler yine, yeniden ve bir sınav üzerinden inançlarının ve bu ülkeye olan sevgilerinin imtihanını yaşadılar.
Zihin cetvellerimizin böylesi sınavlara karşı dinç olması, budandıkça fışkırması, dirayetin kırılmaması çok önemli. Bir sınav bazen sadece bir sınavdır.

Sınavdan sonra umutlarını hep diri tutarak, yaşama bir yerden yeni bir istençle tutunarak mutlu olanlara en doğrusunu yapıyorsunuz. Bin kasved bir sıkıntıyı götürmez.

BİTİŞ YERİNE

Tüm metin boyunca yönetim, iktidar ve bu atamaların muhatabı insanlardan hiç bahsedilmemiştir. Bu bilerek, istenerek, kasıtlı olarak yapılmıştır. Böyle bir atıfa gerek duyulmamıştır. Yok saymak anlatmaktan, gülüp geçmek ve itibar etmemek incitmek ve incinmekten daha evladır.
Hayatın bir değirmen ve bizlerin birer buğday tanesi olduğu bilinci ile;
Akil isen can gözün aç tut kulak bu sözüme,
Bir değirmendir bu dünya öğütür bir gün bizi.

Yorumlar